Jazzfestival Generations

Laden Evenementen

Generations

Orpheus start het nieuwe theaterseizoen op zaterdag 21 september met de eerste editie van een nieuw jazzfestival: Generations.


Naar het theater ga je voor de mooiste concerten of unieke ervaringen. En die twee combineren we op zaterdag 21 september in ons gloednieuwe muziekfestival Generations. Inderdaad een festival voor alle generaties, publiek en artiesten!


Op maar liefst 5 livepodia in Orpheus trakteren we de festivalgangers tussen 15.30 uur en 00.30 uur op 16 live concerten van 14 topformaties. Van intieme luistermuziek in de Altioszaal door vier geweldige jazzkwartetten tot muziek van een nieuwe generatie topjazzmusici uit binnen- en buitenland in de Rabobankzaal. En wat dacht je van de heerlijke headliners in de Hanoszaal: good old Hans Dulfer met zangeres Kim Hoorweg, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Bruut!-saxofonist Maarten Hogenhuis en het geweldige New Jazz Orchestra onder de bezielende leiding van de meest virtuoze Nederlandse jazzpianist Peter Beets en dirigent Henk Meutgeert.


Wil je swingend beginnen of rustig afsluiten, dan strijk je neer in het Theaterrestaurant voor High Five ft D.C. Ray of het Trio Robert Koemans. En liever meedeinen en feesten op de grooves van Jan Terlouw Junior & The Nightclub of De Raad van Toezicht, dan sta je vooraan bij het Sena Performers Stage in de Nieuwe Foyer.


Kiezen lastig? Ja! Wat niet lastig is, is zorgen dat je erbij bent. Koop nu je tickets voor € 22,50.


In de Altioszaal hoor en zie je achtereenvolgens het Anna Serierse Quartet, ZILT, Sietske Roscam Abbing & Band en Gerlo Hesselink Quartet. In de Rabobankzaal presenteren we de tienkoppige formatie Coal Harbour, het Kika Sprangers Large Ensemble dat een dag eerder de nieuwe CD in het Bimhuis presenteert en we sluiten af met het Daahoud Salim Quintet.


Gegarandeerd een unieke ervaring! En natuurlijk toveren we heel Orpheus om tot een feestelijk festivalterrein waar je niet alleen geniet van de mooiste muziek, ook van DJ Meneer Funkel, maar ook de inwendige mens aan zijn trekken komt. Foodkramen en -trucks met heerlijk happen gecombineerd met een vers getapt biertje, een goed glas wijn en natuurlijk vrienden en bekenden, zorgen ervoor dat je nog lang napraat over dit nieuwe festival.


Quote Peter Beets:
“Voor muzikanten is Apeldoorn een pareltje. De mensen zijn geïnteresseerd en komen de deur uit, weg van de TV. Ik hoop dat het nieuwe jazzfestival Generations uitgroeit tot een mooie traditie.”


Kaarten zijn voor slechts € 22,50 te koop via de website van Orpheus!


Interesse in een exclusief VIP-arrangement voor relaties? Neem dan contact op met Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, via mirjam.barendregt@orpheus.nl of bel 055-5270333.