Foto's bezoek Koning Willem III kazerne

Op donderdag 18 januari jl. brachten leden van de Businessclub van Dynamo een bezoek aan de Apeldoornse Koning Willem III kazerne. Aanleiding voor dit bezoek was de goede relatie tussen de mensen op de kazerne en Aannemingsbedrijf Draisma, hoofdsponsor van het eerste herenteam van Dynamo. Het bouwbedrijf legde letterlijk en figuurlijk de basis voor de Koning Willem III kazerne, want was verantwoordelijk voor de bouw van acht legeringsgebouwen en tal van kleinere gebouwen op het terrein. Enkele jaren geleden mocht Draisma een aantal legeringsgebouwen renoveren, en nog steeds is het aannemingsbedrijf in beeld bij Defensie.


Na een prima lunch werd in twee groepen over het kazerneterrein gewandeld, werd kennisgemaakt met de diverse locaties waar de militairen van de Koninklijke Marechaussee hun opleiding krijgen, en werden de aanwezigen geconfronteerd met een stukje historie uit de Tweede Wereldoorlog. De Koning Willem III kazerne speelde een rol bij de operatie ‘Market Garden’ in september 1944.


Ter afsluiting van de middag was er even tijd voor een drankje en overhandigde voorzitter Kees van Buuren als dank voor het bezoek een aandenken aan de mannen van de KMar.