Historie Vriendenclub


Historie Vriendenclub

Begin Jaren ’90 werd naast de bestaande volleybalvereniging SV Dynamo, de Stichting Topvolleybal Dynamo opgericht. In deze stichting werden de topteams van SV Dynamo ondergebracht. De stichting wist behalve hoofdsponsor Piet Zoomers ook nog een aantal subsponsoren aan zich te binden. Toch bleek spoedig dat de kosten van 5 teams – Heren 1, 2 en 3 alsook Dames 1 en 2 waren op dat moment bij de Stichting Top ondergebracht – hoger waren dan werden binnengebracht door de hoofdsponsor en de subsponsoren.


Penningmeester Jan-Willem Muller kwam met het idee om ook een groep kleinere sponsoren aan Dynamo te binden: de Vrienden van Dynamo. En het concept sloeg aan! OAD Sportreizen was het eerste bedrijf dat ‘Vriend’ werd direct gevolgd door een vijftal Apeldoornse bedrijven: Sporthuis Jonker,  Middelink, De Man van Apeldoorn, Holtrigter en Aannemingsbedrijf Draisma. 


Rond de eeuwwisseling kende de Vriendenclub een ledenaantal van ongeveer 170! Met het teruglopen van de successen van het eerste herenteam en de economische crisis liep echter het aantal leden van de Vrienden van Dynamo terug. 


In 2012 trad er een geheel nieuw bestuur van de Vrienden van Dynamo aan. Doelstelling: van het businessnetwerk een actief en gezellige businessclub maken en uiteraard het aantal leden te laten toenemen.  Hoewel de economische crisis nu nog niet helemaal voorbij is, groeit het aantal businessclubleden weer.