Verslag: Blind Dinner Visio 9 november 2018

In samenwerking met Koninklijke Visio locatie Het Loo Erf Apeldoorn  hebben wij onze businessclub leden en spelers van Heren 1 uitgenodigd voor het  Blind Dinner.  


Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid als Businessclub wilden wij graag met Visio in contact komen om iets geweldigs te organiseren, waarbij slechtziendheid het centrale thema van dit event zou worden. Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.


Wij werden prettig en gastvrij ontvangen door de medewerkers van Visio op hun mooie locatie in Apeldoorn.


De genodigden werden ontvangen in het gebouw Sigma onder genot van een drankje. Er werd uitgelegd wat de bedoeling van de avond was en de medewerkers van Visio stelden zich zelf voor.  Daarna werd het echt spannend voor de deelnemers; één voor één werden wij geblinddoekt en met behulp van een blindenstok moesten wij onder persoonlijke begeleiding de weg vinden naar het restaurant in het gebouwd Alpha.  Voor sommigen was  het oriëntatie gevoel lastig en iedereen heeft zonder te vallen in goede gezondheid aan de  dinnertafel kunnen plaatsnemen.


De gerechten die geserveerd werden, waren op een bijzonder manier samengesteld om onze smaakpupillen  goed te testen, dit was al een beleving op zichzelf. Na het voorgerecht werden de donkere brillen omgeruild voor brillen die een bepaalde oogafwijking simuleerde. Dat was voor de meesten zeer ontwenning en tijdens het hoofdgerecht werd persoonlijk uitgeleg gegeven welke oogziekte bij de desbetreffende bril behoorde. Daarnaast was het een bijzondere ervaring dat je met de disgenoten praat terwijl je niets kunt zien. Hierdoor kreeg je een heel ander gesprek, omdat je visueel beperkt bent.  


Voor het nagerecht heeft Kees van Buuren namens de Business Club een tandem aan Visio cadeau gegeven. Visio kan de tandem zeer goed gebruiken voor mensen die slechtziend of blind zijn, om te laten ervaren wat het voor je betekent, als je dan aan het verkeer deelneemt.  Je lot ligt dan in handen van je begeleider en die moet je dan volledig kunnen vertrouwen en in het begin is dat wel een dingetje.


Deze gift is mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de blind dinner en Roto Tweewielers te Deventer. Iedereen die hieraan deelgenomen heeft willen wij hiervoor bedanken.


Cindy Hulshof adviseur Arbeid, heeft uitgelegd wat Visio voor haar clientèle kan betekenen en dat verbinding met het bedrijfsleven zeer belangrijk is voor (her)integratie van hun cliënten.


Verder heeft Marc enthousiast verteld wat slechtziendheid in zijn leven betekent op het gebied van opleiding en carrière in het bedrijfsleven. Het is voor hem niet altijd even gemakkelijk, echter met zijn positieve instelling is hij ver gekomen en oogstte hij  veel bewondering hoe hij dat gedaan heeft.


Na het nagerecht kregen wij nog een rondleiding in hun expertisecentrum; er ging een wereld voor ons open wat Visio voor haar clientèle kan betekenen.


Kort samengevat: het was een geweldige beleving voor onze Businessclub leden en de spelers van heren 1. De businessclub wil bij deze in het bijzonder de medeorganisatoren van Visio  Cindy Hulshof en Petra Groothuis bedanken voor deze geweldige happening.


Organisatie is mede mogelijk gemaakt door: